ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από 25 Μαΐου 2021 η Βιβλιοθήκη ξεκινάει μερικώς τη λειτουργία της με γνώμονα πρωτίστως τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.
Σε αυτήν τη φάση επαναλειτουργίας μπορείτε να επιστρέφετε και να δανείζεστε βιβλία. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι οι παρακάτω:
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΕΜΠΤΗ 10:00-17:00
ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-14:00
ΔΕΝ λειτουργεί το αναγνωστήριο, το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης.
Επειδή το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας θα τηρείται ένα αυστηρό πρωτόκολλο προσέλευσης του κοινού, παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες:
Οι δανεισμοί βιβλίων γίνονται ως εξής:
Επικοινωνείτε με τη βιβλιοθήκη μέσω τηλεφώνου (2381026777), για να κλείσετε ραντεβού και να ενημερώσετε για το ποια βιβλία θέλετε να δανειστείτε.

Τα βιβλία που θα δανειστείτε θα τα έχετε διαλέξει από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας ως προς την αναζήτηση βιβλίων, μπορείτε να συνδέεστε απευθείας στο https://edessa.publiclibrary.gr/
Σας υπενθυμίζουμε ότι στον online κατάλογο της βιβλιοθήκης, η δυνατότητα κράτησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κρατήσεις ηλεκτρονικά. Οι κωδικοί χρήστη δεν χρειάζονται για την περιήγηση στον κατάλογο.
Βιβλία που εμφανίζονται ως διαθέσιμα στον κατάλογο πιθανόν να μη δανείζονται γιατί θα βρίσκονται σε «καραντίνα» 5 ημερών.
Προσέρχεστε στη Βιβλιοθήκη την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού σας φροντίζοντας να είστε ακριβείς στην ώρα του ραντεβού σας για να αποφεύγετε ο συνωστισμός και τυχόν ταλαιπωρία σας ώστε να παραλάβετε τα βιβλία που έχετε ζητήσει.
Οι επιστροφές βιβλίων γίνονται και αυτές με ραντεβού.

Επισημάνσεις:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα ράφια
Εάν δεν έχετε κλείσει ραντεβού, θα εξυπηρετείστε ΜΟΝΟ εάν δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού από άλλο μέλος.
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της βιβλιοθήκης, θα συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής μέλους επιτόπου στο προγραμματισμένο ραντεβού σας και θα παραλάβετε την κάρτα δανεισμού σας μαζί με τα βιβλία που ενδεχομένως θέλετε να δανειστείτε.

Γενικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής:
Προσέρχεσθε στο κτίριο της βιβλιοθήκης ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΆΣΚΑ
Οποιοσδήποτε με πυρετό ή βήχα ΔΕΝ προσέρχεται στο κτήριο της βιβλιοθήκης
Τήρηση αποστάσεων 1,5 – 2 μέτρων από το προσωπικό και άλλα μέλη
Τηρώντας τους παραπάνω κανόνες θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε όλους με ασφάλεια και να προχωρήσουμε στη σταδιακή άρση των περιορισμών εφόσον η γενική κατάσταση το επιτρέπει.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας μέχρι σήμερα.
Καλή μας αρχή, με υπευθυνότητα και ασφάλεια!